sobota 10. června 2017

Setkání přípravek Břehy

V pátek dopoledne jsme se vydali směr Pardubice do Břehů u Přelouče. Cestou jsme poslouchali písničky a pohádky z Fildových cédeček. Po jedné zastávce v Mohelnici jsme dojeli až do temného lesa k perníkové chaloupce. Zde jsme nejprve seděli jako dvanáct měsíčků a pak se šli podívat na medárium ke včeličkám. Následně se nás ujal strýček a mohli jsme vstoupit do chaloupky. Nejprve jsme museli projít vstupním testem, měřičem prstíků - tlustoměrem. Všichni jsme prošli a tak jsme mohli dál. Prohlédli jsme si krásnou perníkovou chaloupku a další perníky. Poté nás čekala cesta lesem, kolem vodníka,krtečka a spící princezny až k lištičce. Zde byli dveře k ježibabě. My jsme zaklepali a poprosili zda můžeme dále a ježibaba nás pozvala k sobě. Byla to hodná ježibaba a dokonce jsem všichni od ní dostali perníček. Po té nám ukázala jak peče perníky. Dále jsme si prohlédli vyroben medové perníky a vydali se do nebe. Zde jsme nechali vzkaz ježíškovi, co bychom si přáli. A pak už skluzavkou do pekla. Z pekla jsme se již vydali ven, kde jsme si pochutnali na perníčku o ježibaby. Pak už nás čekal přesun do Břehů. Zbytek energie jsme vybili na místním hřišti a pak si opekli párky. Po jídle jsme zhlédli loutkové divadlo. A pak jsme se vydali do základní školy, kde jsme přespali. Po cestě jsme viděli spoustu kaprů, které vyskakovali na hladinu, dokonce jsme viděli ježečka, který si to kráčel po cestičce. Pak už jsme se umyli a uvelebili se ve spacácích.

Ráno po probuzení jsme se vydali na snídani. Každý si dal na co měl chuť (koblížek, paštiku, sýr, marmeládu...). Když nám snídaně trošku slehla využili jsme ještě poloprázdného skákacího hradu. Stihli jsme si zahrát také fotbálek. Vše už bylo připraveno a tak jsme se vydali na nástup. Nastoupili jsme s ostatními družstvy. Na nástupu jsme si se šášou zacvičili rozcvičku a zhlédli vystoupení hasiček z Břehů na téma ledové království. Pak už začali ukázky.My jsme šli na řadu jako čtvrtí. Ukázka se nám povedla, dokonce jsme dnes byli i velice rychlí. Po první polovině vystoupeních, následovalo oceňování. Na to jsme se samozřejmě těšili. Každý dostal krásnou medaili, dostali jsme plnou tašku sladkostí, pamětní včeličku, novu hadici s proudnicí a velikánskou vodní skluzavku. Jako nejvzdálenější sbor pak dort. Po ocenění všech družstev z první poloviny se všichni vydali na oběd. Výborný řízek s bramborem a k tomu malinovka. Kdo vše snědl mohl si dát zákusek a to právě dort, který jsme dostali. S dortem jsem se podělili s kamarády z Domažlic, se kterými jsme spali ve škole, neboť to mají podobně daleko jako my :-). S nacpanými bříšky jsme prošli pohádkovou stezku a vyzvedli si odměnu u čertíka. Chvíli jsem se dívali na ukázky ostatních a vyskákali se na skákacím hradu. Pak už jsme nasedli do auta a vydali se směr Ostrava. Většina dětí usnula hned po tom, co jsme viděli koně, chystat se na start na pardubickém dráze. Spali jsme skoro až do Mohelnice, kde jsem si dali přestávku a pak už do Klimkovic cesta utekla rychle. Tam už na nás čekali naši rodiče.
Zatím co, u nás pršelo, nám počasí velice přálo.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



1 komentář:

  1. Zdravíme Klimkovická lvíčátka... opět nás vaše vystoupení nezklamalo... děkujeme a budeme se opět za rok těšit... Monika Nováková vedoucí mládeže SDH Břehy

    OdpovědětVymazat