pondělí 8. května 2017

Čelákovice

Máme za sebou dlouhý, ale úžasný výlet. Na tři dlouhé dny i ti nejmenší opustili maminky a tatínky a vydali se do Čech. V pátek v 6 hodin jsme nastoupili do vlaku a vydali se směr Praha. Cesta nám ubíhala rychle díky dětskému kinu, ve kterém jsme koukali na pohádky. (Nejprve Já padouch a poté Krteček). Kdo se nekoukal na pohádky prohlížel časopisy, hrál nejrůznější hry či vybarvoval omalovánky. Z hlavního nádraží v Praze jsme se vdali do velikánského hračkářství v Praze. Navštívili jsme hračkárnu Hamleys. V tomto království jsme vyzkoušeli nejnovější hračky a užili si spoustu atrakcí. Nejlepší byl však tobogán z prvního patra do přízemí a překrásný kolotoč. Prošli jsme i zrcadlovým bludištěm. Z hračkárny jsme se přesunuly metrem do zábavního parku Tobogan Fantasy. Tady zábava pokračovala. Tobogány, trampolíny, průlezky a vše možné na co jsme si jen vzpomněli. A tak není divu, že se nám nechtělo odejít. Blížil se však pomalu večer a tak bylo potřeba vydat se na místo přespání. Vlakem jsme se tedy vydali kousek za Prahu do Lobkovic, kde se nachází lesní mateřská škola. Tady jsem vybalili věci, my poběhali po zahradě, povečeřeli a šli utahaní na kutě.

Ráno jsme posnídali a vydali se do Čelákovic. Zde se konalo Celorepublikové setkání hasičských přípravek. Po příjezdu nás čekal nástup. A pak jsme se šli chystat na vystoupení neboť jsme vystupovali hned jako druzí. Vystoupení se nám i v tak malém počtu povedlo, menší časový problém byl při převlékání, které muselo proběhnout z nedostatku dětí, ale my vše dobře zvládli. Po našem vystoupení jsme shlédli vystoupení další účastníků a také ukázku městské policie. Také jsme vyzkoušeli motorku policie, na kterou jsme si sedli. A samozřejmě také skákací hrad. Pak už přišel na řadu nástup a vyhlášení. Všichni dostali medaile a tašky ve kterých byl mimo jiné Igráček-hasič. Jako nejvzdálenější sbor jsme si odvezli dort. Evička pak byla vyhlášena jako třetí nejmenší účastník. A protože zde odborná komise hodnotila všechna vystoupení přišlo na řadu vyhlášení této ceny. Tak jako v loňském roce jsme si odvezli pohár MY.  A tak ho vrátíme zpět na poličku :-). Po rozdání všech dárku jsme využili velkého plácku a všechny děti jsme se projely  v našem novém vozidle. Jestli jste již viděli fotky, či nás viděli na vystoupení jistě jste si všimli našeho přírůstku ve vozovém parku těch nejmenších. Funkčního velitelského vozidla značky mercedes pro dva hasiče. Po sbalení všech věcí přišel hlad a tak jsme se vdali na oběd. Po obědě někteří únavou usnuli. Ostatní se vyřádili na dětském hřišti. Pak jsme se prošli okolo Labe až ke zdymadlu. Počasí opravdu přálo a tak to byla krásná procházka. Pak už nás čekala cesta zpět do lesní školky. Děti myjí energie na rozdávání a tak hned začali řádit na zahradě. Zkontrolovali jsme jestli nám nesnesly slepičky vajíčka (byli tam tři). Pohladili jsme si morčátka a králičky. Hráli jsme si na písku, houpačkách nebo malovali na obří tabuli. Opekli jsme si na večeři párky na ohni a oslavili vítěství dortem, který byl výborný. Když se začalo stmívat hráli jsme s baterkama na tajné agenty :-D. A pak všichni rychle usnuli.

V neděli ráno jsme posnídali, Radek nám dokonce uvařil kakao a ještě zkontrolovali slepičky. Pohráli si ještě na zahradě a pak vyrazili směr Praha. Počasí bylo překrásné a v plánu byla návštěva Pražské zoo. My však byli již unaveni a tak jsme se rozhodli radši pro méně náročnější Království železnic. Tady se nám také moc líbilo. Všude jezdili mašinky a dokonce jsme některé mohli i řídit. Řídili jsme i opravdický motoráček. Ve vlaku po cestě do Ostravu někteří spali a tak cestě utekla ještě rychleji než cesta tam. Za chvíli jsme již vystupovali na svinovském nádraží, kde čekali nedočkaví rodiče.
Třídenní výlet tedy máme za sebou. Doufáme, že se všem líbilo. Podle reakcí dětí si myslíme že ano.

DĚKUJEME TAKÉ NADAČNÍMU FONDU ZLATÝ OŘÍŠEK DÍKY NĚMUŽ JSME NEPLATILI VELKOU ČÁST JÍZDENEK NA ČD


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

















Žádné komentáře:

Okomentovat