čtvrtek 21. června 2018

Festival hasičských přípravek a oslavy 140 let SDH Klimkovice

Je to tady. Oslavy na které jsem se všichni dlouho připravovali. V pátek jsme v kině Panorama měli možnost shlédnout společně s přípravkami ze vzdálenějších sborů divadlo Malovaná zoo. Všem se moc líbilo. Ráno jsme se sešli a po převlečení se šli připravit na slavnostní průvod. Společně s ostatními přípravkami jsme zahájili Festival hasičských přípravek, který se letos konal u nás v Klimkovicích. Byl to také VIII. ročník krajského festivalu přípravek. Na festival přípravek přijelo celkem 11 přípravek a to: z moravskoslezského kraje: Benjamínci z Nošovic, Plamínci z Libhošťě, Borovský plamínek, Bobříci z Bobrovníků přípravka ze Svinova, z pardubického kraje: Hastrmánci z Břehů, královehradeckého Sovičky Sovětice, z plzeňského Soptíci Domažlice. Z Polska přijeli maly starazacy OSP Wieruszov a ze Slovenska Malý hasič KRTKO a nesměli jsme chybět ani my Lvíčátka a Lvi.
Po průvodu vystoupili mažoretky z Klimkovic a poté mohly začít již samotné ukázky přípravek. Všichni účastníci byli za své výkony odměněni. Ti co zrovna nevystupovali mohli využít soutěží, které připravili místní skauti, skákacího hradu, malování na obličej či si prohlédnout vystavenou techniku.V průběhu festivalu jsme vyhlásili vítěze výtvarné soutěže, která proběhla v místních mateřských školách. Na závěr festivalu se mohli všichni vyřádit v pěně.

Po společném obědě, jsme se přesunuli k sokolovně, odkud vycházel velký hasičský průvod k výročí 140 let našeho sboru. V průvodu jsme šli samozřejmě i my a to až před pódium, kde se světil náš nový hasičský prapor. Pak už jsme se rozešli a užívali si oslavy společně s rodiči.

Všem přípravkám děkujeme za účast na festivalu přípravek, děkujeme také všem sponzorům, bez kterých by se festival ani oslavy nemohly uskutečnit.

                                       

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Žádné komentáře:

Okomentovat